• Novinky

            • HISTORICKÝ I NOSTALGICKÝ MOMENT

            • HISTORICKÝ I NOSTALGICKÝ MOMENT

               

              Na fotografiích z pátku 5. dubna 2024 ve 13:15 vidíte POSLEDNÍ vyučovací hodinu tělocviku a pracovek i pobyt žáků družiny na školním hřišti, které bylo otevřeno v roce 1996. Po 28 letech provozu dosloužilo, stávající plocha se dnešním dnem uzavírá a od pondělí začnou práce na kompletní rekonstrukci, která by měla být hotova do začátku příštího školního roku – září 2024. Budeme se snažit, aby na novém hřišti vyrostli zdatní následovníci našich úspěšných sportovních absolventů.

                            Mgr.Zdeněk Moštěk, ředitel školy        

            • ANGLIČTINA "MY BRAIN ACADEMY"

            • Vážení rodiče,

              s radostí vám oznamujeme, že díky vedení vaší školy můžeme vašim dětem poskytnout unikátní koncept "Anglických komunikačních klubů", který vznikl na podnět vás - rodičů. Vychází ze školního vzdělávacího programu a doplňujeme ho o to, co v něm dětem skutečně chybí, a to "Komunikace".

              Protože, mnoho dětí po 700 vyučovacích hodinách ve škole, sice textům i učitelům rozumí, ale mají zábrany mluvit, nebo neumějí komunikovat přímo v praxi, v reálném životě. To má za následek, že v budoucnosti / po ukončení ZŠ, SŠ, VŠ / mají tyto děti menší možnosti uplatnění se - např. při získávání lepších platových pozic, kde je AJ požadován nebo přímo povinný a hlavně mají mnohem menší možnost se lépe zaměstnat nebo žít v zahraničí.

              Níže zasíláme PDF dokument, ve kterém naleznete detailní informace o komunikačních klubech, ceně, (představení celého projektu) a jejich průběhu. V případě potřeby více informací níže v odkazech, jako např. ukázka z vyučovacích hodin My Brain Academy vč předběžné přihlášky, díky které si zarezervujete místo pro vaše dítě.

              KDO STOJÍ ZA MY BRAIN ACADEMY A PROČ VZNIKLA

              https://youtu.be/WvG_g4l-P2I

               

              PROČ PŘIHLÁSIT VAŠE DÍTĚ DO MY BRAIN ACADEMY

              https://youtu.be/5S748EsQnNY

               

              UKÁZKA Z HODIN MY BRAIN ACADEMY

              https://youtu.be/P1Kq6Q1-c4Y

               

              PŘIHLÁŠKA K REZERVACI ŽÁKA

              https://forms.gle/cMqkbUq93bT6dGd17


              S pozdravem,
              Vedení My Brain Academy
              Miroslava Brathová SVK

              V zastoupení pro CZ trh
              Helena Kohútová | Tomáš Malušek

              https://mybrainacademy.sk

              My Brain Academy
              Česká republika
              mybrainacademy@mybrainacademy.cz
              Tel. 774 847 747

            • UKÁZKOVÁ HODINA PRO PŘEDŠKOLÁKY

            • V úterý 3. října se naše škola otevřela pro všechny budoucí prvňáčky a jejich rodiče, kteří si mohli vyzkoušet zábavné aktivity školáka. 

              Děti se hned v úvodu seznámily s Mínou, Maxíkem a Brunem, kteří byli vypátráni detektivem Fouskem a nalezeni v tajemném košíku. Tato plyšová zvířátka budou společníky pro malé předškoláčky i v budoucích hodinách našeho projektu, který bude probíhat pravidelně již od příštího týdne pod názvem- Předškolička s Mínou a Maxíkem, pod vedením budoucích učitelek prvních tříd. Je nutno podotknout, že veškeré obavy dětí z neznámého školního prostředí se brzy rozplynuly po chvíli, co se posadily do společných barevných domečků a mohly tak s kamarády spolupracovat a domlouvat se na správném řešení zábavných úkolů jako například - jak poskládáme číselnou řadu tak, abychom uviděli obrázek nebo jak zdatní jsme v pravolevé orientaci. Šikulové stihli sestavit číselné puzzle, všichni jsme se protáhli u pohybové říkanky - Foukej, foukej větříčku, správně jsme uchopili tužku a vyzkoušeli jsme si obtáhnout hrušku na obrázku a někteří malíři ji dokonce stihli i vykreslit. Na závěr jsme společně zavolali na Luckyho, pejska z Anglie, který nám ukázal, jaké to je mluvit anglicky a bylo bezva si na konec zatancovat společný taneček na koberci. Za odměnu, protože všichni předškoláčci byli velice šikovní, dostaly děti pracovní list, který si mohly odnést domů. Ovšem ještě velké překvapení čekalo na děti v tělocvičně, která byla doslova nabitá pohybovými aktivitami, které si děti také skvěle užily. Poté děti i rodiče čekalo chutné pohoštění ve školní jídelně.

              Děkujeme všem rodičům, kteří si tento den udělali čas a s dětmi do naší školy přišli.  Těšíme se na další společná setkání.

              FOTO:                                                                                                   učitelé ZŠ Pod Vinohrady

            • Okresní kolo biologické olympiády

            • V pondělí 17. 4. 2023 se na naší škole konalo okresní kolo biologické olympiády, kterého se zúčastnilo 35 žáků 8. a 9. ročníku základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií.

              Před samotným okresním kolem musely děti vypracovat vstupní úkol na vybrané téma. Mezi nejčastěji zvolená témata patřila rychlený vývoj květů a listů třešně, klíčení hrachu a popis stanoviště bezlesí. V samotném okresním kole na ně čekal teoretický test, laboratorní práce na téma pozorování mechů, určování dvaceti rostlin a dvaceti živočichů. Na prvních třech místech se umístili žáci ze ZŠ Uherské Hradiště UNESCO, Gymnázia Uherský Brod a Gymnázia Uherské Hradiště. Naše žákyně Markéta Lečbychová a Alena Strážnická z 8.C obsadily krásné 6. a 7. místo. Děkujeme všem za účast i pomoc při organizaci soutěže.  

            • Sportovní třída 2023-2024

            • Ve školním roce 2023/2024 bude pro dívky a chlapce současných 5. ročníků otevřena na ZŠ Pod Vinohrady další sportovní třída. Podmínkou přijetí je souhlas rodičů, dobrý zdravotní stav i prospěch a pohybové předpoklady.

              V příloze najdete informace o nabídce účasti ve sportovní třídě pro žáky současných 5. tříd. V případě zájmu vyplňte přihlášku a zašlete ji emailem, poštou nebo před Edupage - nová přihláška. O termínu talentových zkoušek budete informováni v dostatečném předstihu. Zároveň vám děkujeme za předání této nabídky případným zájemcům ve vašem okolí.

              V případě dotazů volejte, pište.

              Mgr. Zdeněk Moštěk, ředitel ZŠ Pod Vinohrady Uh. Brod

              kontakt: 572805600, 603335689, mostek@zsvin.cz

    • Kontakty

      • Základní škola, Uherský Brod, Pod Vinohrady 1420, okres Uherské Hradiště
      • 572 805 601
      • adresa: Za Humny 1420 688 01 Uherský Brod IČ: 70932328 68801 Uherský Brod Czech Republic
      • Mgr. Zdeněk Moštěk tel. 572 805 600 nebo 603 335 689 mostek@zsvin.cz
      • Mgr. Martin Šubík tel. 572 805 603 nebo 605 054 813 subik@zsvin.cz
      • Dagmar Řezníčková tel. 572 805 601 nebo 724 529 919 reznickova@zsvin.cz
      • Dagmar Mandíková tel. 572 805 604 nebo 775 630 433 mandikova@zsvin.cz
      • Silvie Vrágová tel. 572 805 602 nebo 777 822 068 vragova@zsvin.cz
      • IČ: 70932328 Datová schránka: rbfmuv5 Bankovní účet: 19-5009830257/0100
      • Město Uherský Brod Masarykovo nám. 100 688 01 Uherský Brod IČO: 00 291 463
    • Přihlášení